Annons

Landslagstränare förstärker TFF

Damlandslagets målvaktstränare Tomas Håkansson, ska nu även träna TFF:s målvakter. ”Trelleborg är en intressant klubb som tar nya tag med den nya organisationen”, säger Håkansson.
Trelleborg • Publicerad 31 januari 2019
Målvaktstränaren Tomas Håkansson hälsas välkommen av managern Peter Swärdh.
Målvaktstränaren Tomas Håkansson hälsas välkommen av managern Peter Swärdh.Foto: Trelleborgs FF

Tomas Håkansson heter TFF:s nya målvaktstränare. Han kommer att vara halvtidsanställd av klubben och kan därmed fortsatt vara målvaktstränare för damlandslaget.

– Vi har en plan om hur vi ska lägga upp det. När jag inte är med damlandslaget kommer jag att vara i Trelleborg. Det blir fyra träningar plus match varje vecka, förutom de perioder då jag är borta, berättar Tomas Håkansson, för TA-sporten.

Annons

På torsdagens träning var det första dagen på nya jobbet för Håkansson.

– Det var bra. Jag gillar tränarstaben med Peter (Swärdh), Kristian (Haynes) och Magnus (Andersson). Trelleborg är en intressant klubb som tar nya tag med den nya organisationen, det lockade mig, säger Tomas Håkansson.

Tidigare har han varit målvaktstränare i FC Rosengård, där han var 2010 till 2016. Därefter tränade han målvakterna i Malmö FF:s U19-lag, där han slutade för ett och ett halvt år sedan när förbundskapten Peter Gerhardsson rekryterade honom till damlandslaget.

När han var i Malmö tränade han även Merlin Nuhanovic, en av två målvakter i TFF:s A-trupp.

– Merlin har utvecklats under de här åren jag inte sett honom. Jag var imponerad av både honom och Philip (Mårtensson) på träningen, säger Tomas Håkansson.

Han bor i Eslöv och innan han verkade i FC Rosengård var han målvaktstränare och assisterande tränare i olika klubbar i Mellanskåne, bland annat i Eslövs BK.

– Jag var målvakt själv en gång i tiden men inte med någon större framgång, berättar Håkansson, som varit tränare i 28 år.

Däremot kommer han att vara borta från TFF i närmare en månad i sommar, då det är VM i Frankrike, den 7 juni till 7 juli.

– Det kommer att bli kul och det kan gå hur bra som helst då. Det är väldigt stimulerande och utvecklande att jobba med de duktiga ledarna i landslaget, säger Tomas Håkansson.

– Det är med glädje som vi nu presenterar Tomas som ny målvaktstränare. Tomas har en gedigen erfarenhet och är precis det komplement vi behöver i tränarteamet, säger TFF-managern Peter Swärdh i en kommentar till klubbens hemsida.

Annons

Tomas Håkansson ersätter därmed Jonnie Fedel som lämnar sitt uppdrag vilket TA rapporterade om för ett par veckor sedan.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons