Annons

Ny styrelse vill få ridklubb på fötter igen

Ett hårt år väntar för Kyrkoköpinge ridklubb som fick sin klubbkassa tömd av en före detta styrelseledamot. En helt ny styrelse ska försöka hålla verksamheten flytande.
Trelleborg • Publicerad 10 december 2004

Nu börjar det otacksamma arbetet med att få i gång Kyrkoköpinge ridklubb. Klubben har valt en ny styrelse och börjar på ny kula.

Allehanda har i tidigare artiklar skrivit om hur en tidigare styrelsemedlem försnillat i princip hela klubbkassan. Enligt uppgift ska det röra sig om omkring 100 000 kronor.

Annons

I våras upptäcktes svindleriet och under året har klubben kämpat med stora ekonomiska svårigheter. Försnillningen polisanmäldes i augusti, men inget har ännu hänt i fallet.

– Det är vanligt att detta tar lång tid eftersom fall som dessa inte är högprioriterade, menar Anders Carlsson, chef för Brottsroteln i södra Skåne.

Han kan heller inte svara på när anmälan kommer att skickas vidare till handläggare.

Men i Kyrkoköpinge vill man lägga detta bakom sig. Det var tidigare sagt att klubben har en uppgörelse med den misstänkte svindlaren. 50 000 kronor har betalats tillbaka och resterande pengar ska skickas in genom en mindre avbetalning månad för månad. På frågan om hur dessa avbetalningar går är Christer Holmgren, sekreterare i styrelsen, tveksam.

– Det enda jag kan säga är att pengar har betalats in, menar han.

Nu vill han i stället ta tag i det hårda arbetet som väntar. Medlemmar har lämnat klubb undan för undan. I dag finns 50 medlemmar mot 200 när klubben var som störst. Ett stort problem är att ett år av arbete och planering har uteblivit vilket till exempel har gjort att klubben inte har anmält sig till att hålla några officiella tävlingar under 2005.

– Det är mycket pengar som går förlorade på det sättet, menar Christer Holmgren.

Han tror ändå att ridklubben kan komma på fötter igen, men det kommer att ta sin tid.

– Först 2006 kan vi se ljuset. Men det är ändå glädjande att de föräldrar som är kvar är så engagerade. Tanken att ge upp har väl slagit alla. Men då går det ju ut över våra barn som älskar klubben. För deras skull kämpar vi på, säger Christer Holmgren.

Sofia Bergström

Annons

0410-545 20

sofia.bergstrom@allehandasyd.se

Kyrkoköpinge
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons