Annons

Ny studio vill ge unga musiker en chans

Jonas Ingered tröttnade på andra musikstudios hutlösa priser och byggde därför en egen till sitt band Bennix.
Trelleborg • Publicerad 20 juni 2007
Sedan en vecka tillbaka har bandet Bennix fått ett andra hem i Jonas Ingereds studio. Från vänster: Rickard Svensson, Benny Persson, Monica Johansson, Jonas Ingered och Bosse Rosberg. Bild: Tomas Nyberg
Sedan en vecka tillbaka har bandet Bennix fått ett andra hem i Jonas Ingereds studio. Från vänster: Rickard Svensson, Benny Persson, Monica Johansson, Jonas Ingered och Bosse Rosberg. Bild: Tomas NybergFoto: 

I en källare i ett lägenhetshus i norra Trelleborg har Jonas Ingered förverkligat sin dröm.

Några månader tog det att bygga om det stora rummet under jord. Men nu ligger där Musicstorm studiorecording.

Annons

- Vi har målat om, byggt om och dragit en massa kablar. Men det blev riktigt bra, säger han och låter nöjd.

Det är lite bunkerkänsla över lokalen. En plats där det är möjligt för musikerna att stänga ute omvärlden och fokusera helt på musiken.

Just nu spelar hans eget band Bennix in i lokalen. Idén med att bygga en egen studio kom när Jonas Ingered tröttnade på de höga taxor som andra studios tar.

- Det kostar vanligen 1 000 till 1 500 kronor i timmen! Det är omöjligt för små band att betala. Han vill sänka kostnaderna betydligt och hoppas kunna göra en insats för alla de källarband i Trelleborg och omnejd.

- Det är inte så lätt för ungdomarna i dag. Det är ont om replokaler och dyrt med studios. Samtidigt finns det så många bra musiker i denna stad. De måste få utvecklas, säger han.

Han jobbar mycket med att få sina kunder att slappna av. Den press som många får när de kommer ner i studion gör att de får svårt att prestera bra.

- Särskilt unga människor som aldrig varit i en studio blir livrädda i början. När de lyckas glömma bort pressen sjunger och spelar de mycket bättre.

Konkurrensen i Trelleborg är liten. Det finns få musikstudios i kommunen. Jonas Ingered tror därför på en bra framtid för Musicstorm. Men än så länge tror han inte att han kommer att kunna försörja sig på den.

- Det är en dröm att kunna syssla med detta på heltid. Men just nu är jag nöjd att det blir vid sidan av, säger han.

Sofia Bergström

Annons

0410-545 63

sofia.bergstrom@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons