Annons

Ny stor förskola planeras vid Övre

Nästa stora förskola i Trelleborg bör placeras vid Övre. Och nästa grundskola i Sjöstaden.
Trelleborg • Publicerad 27 september 2013

– I Sjöstaden kommer det också att behövas förskoleplatser, säger Lars Mikkelä (M), ordförande i bildningsnämnden.

Det är med anledning av förslaget till fördjupad översiktsplan som bildningsnämnden har diskuterat var nya förskolor och skolor ska placeras i framtiden. Nämnden är överens om att Övre är det bästa stället för nästa stora förskola i centrala Trelleborg.

Annons

Med tanke på att efterfrågan på förskoleplatser i centrum kommer att öka vill politikerna att man genast sätter igång att detaljplanera området kring Övre. Detta så att en ny förskola kan börja byggas redan när busstrafiken flyttar från Övre till Centralstationen.

I Sjöstaden planerar kommunen för 1 600 nya bostäder. Då behövs en ny grundskola, menar politikerna. Det finns även lösa tankar på att flytta vissa program från Söderslättsgymnasiet till Sjöstaden, eftersom det planeras för högskoleutbildningar och kvalificerade arbetsplatser där.

– Sjöstaden kommer att ligga bra till med tanke på framtida kommunikationer, säger Roland Hansson (KD), vice ordförande i bildningsnämnden.

Bildningsförvaltningen skriver i ett yttrande till den fördjupade översiktsplanen att det kommer att krävas sju nya förskoleavdelningar i Trelleborgs tätort de närmaste åren. Detta är utöver de två avdelningar som skapas på Granlunda förskola när paviljongerna tas bort, och de fyra nya avdelningarna som ska byggas på Gertrudsgårdens förskola.

Maria Sällberg
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons