Annons

Ny start för miljövänligt resande

I höst kommer ännu en omgång inbitna bilister få möjligheten att under två månader cykla eller åka buss till sitt arbete. Kommunen söker nu nya "hälsotrampare" och "testresenärer".
Trelleborg • Publicerad 29 juli 2005

"Hälsotramparna" ska under tio veckor ta cykeln till och från jobbet i stället för bilen. Dessa får hålla sig med egen cykel men utrustas med regnkläder, cykelhjälm och cykelväska för att uppmuntras att förbättra både sin egen hälsa och miljön.

"Testresenärerna" ska genom två månaders gratis busskort lockas att byta bilen mot kollektivtrafik för att resa till och från sitt arbete.

Annons

Kvalificerade att anmäla sig till projektet är alla som har minst tre kilometer till sin arbetsplats och som i dag brukar använda bilen för att ta sig till och från jobbet.

– Vi vill ju försöka få människor att lämna ensambilåkandet. Man har allting att vinna på det. Både när det gäller miljöaspekten, trafiksäkerheten och för hälsotramparna den egna hälsan, säger Greger Persson, projektledare för MöTs , Miljö- och Trafiksäker kommun, i Trelleborg.

Projektet drar i gång den 29 augusti för "hälsotramparna" och den 24 augusti för "testresenärerna". Intresserade måste anmäla sig före den 12 augusti. Kommer det in alldeles för många anmälningar kan antalet deltagare få begränsas.

– Vi har ännu inte satt någon maxgräns. Jag får se hur mycket pengar vi får till projektet, säger Greger Persson.

Kommunen driver projektet men det är Vägverket som anslår medel till inköp av busskort, hjälmar och annat.

Jenny Isaksson

0410-545 27

jenny.isaksson@allehandasyd.se

$LOC_OFF$
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons