Annons

Ny skola i Skegrie

En ny skola byggs i Skegrie. Det står klart sedan kommunstyrelsen sagt ja till att anslå 37,6 miljoner kronor till anläggningen som beräknas stå färdig våren 2005.
Trelleborg • Publicerad 6 februari 2004

Den nya skolan ska ligga strax norr om den nuvarande skolan, som i sin tur ska användas som förskola. - Vi hoppas kunna klara av den här satsningen utan att låna pengar. Det är vår målsättning. Behovet av en ny skola i Skegrie är stort eftersom inflyttningen dit ökar med anledning av att det nya villaområdet där växer, säger kommunalrådet Egil Ahl (s). Beslutet om pengar till den nya skolan i Skegrie fattas slutligen vid kommunfullmäktiges nästa sammanträde måndag 23 februari. Samtidigt skissar kommunledningen, med hjälp av stadsbyggnadschefen Stefan Ferm inkopplad, på en helt ny skola norr om Gislövs läge, precis i korsningen väg 9/avtagsvägen ner till Gislövs läge, i närheten av Nygård. Kommunen har nyligen köpt in en tomt för att kunna bygga skolan där även idrottshall planeras. Skolan ska inrymma årskurs ett till och med sex, vilket möjliggör att Modeshögskolan blir förskola. Någon konkret kalkyl för projektet finns ännu inte framtagen. Preliminärt är byggstarten planerad i slutet av 2005.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons