Annons

Ny sarg på plats i sommar

Ishallen får ny sarg. Det har fritidsnämnden beslutat. Däremot ligger andra planerade investeringar illa till.
Trelleborg • Publicerad 21 juni 2012
Ishallen i Trelleborg.
Ishallen i Trelleborg.Foto: Claes Nyberg

Sargen som idag finns ishallen är i dåligt skick och kommer därför att bytas ut. Projektet ska bli klart under sommaren. Det säger fritidsnämndens ordförande Mats Svensson (KD).

– Sargen har högsta prioritet. Den måste vara klar innan issäsongen börjar i augusti, säger han.

Annons

Den nya sargen kostar 826 000 kronor och pengarna tas från fritidsnämndens investeringsram. I den kassan finns 1,5 miljoner kronor. Mer än hälften av pengarna går därmed till den nya sargen. Något som enligt Mats Svensson kan leda till att andra investeringar får stryka på foten.

– Men exakt vilka kan jag inte svara på än, säger han.

Fritidsnämnden har tidigare begärt och fått 2,5 miljoner kronor som skulle gå till en ny sarg, ny bottenplatta till rinken, ny matta och en konståkningslina. Senare visade det sig att bottenplattan var i gott skick. Därför menar servicenämnden, som ansvarar för kommunens lokaler att kommunfullmäktige måste fatta ett nytt beslut om hur pengarna ska användas.

– Detta är direkt pinsamt. Men vi kan inte vänta längre och därför fattade vi beslutet om sargen, säger Mats Svensson.

På torsdagens kommunfullmäktige ska också frågan om renoveringen av Söderslättshallens kafeteria och entré debatteras. Enligt Mats Svensson måste fritidsnämndens ekonomiska ram för 2013 förstärkas med 900 000 kronor, om nämnden bland annat ska kunna bära de ökande driftkostnaderna som renoveringen för med sig.

– Vi kan inte ta den kostnaden själva. Föreningarnas taxor för att använda hallar har redan höjts flera gånger, säger han.

Madeleine Gripsten
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons