Annons

Ny s-ordförande i Trelleborg

Cilla Dahl Andersson valdes under måndagskvällen till ny ordförande i Trelleborgs Arbetarekommun. Valet innebär en föryngring av ledarskiktet inom socialdemokratin i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 11 april 2011

Trelleborg

Det är också första gången som två kvinnor, Catherine Persson och Cilla Dahl Andersson, har de främsta positionerna inom partiet i kommunen. 39-åriga Skegriebon Cilla Dahl Andersson, som var valberedningens kandidat, efterträder Sten Björk som ordförande i Arbetarekommunen.

Annons

– Det känns mycket bra, jag är stolt och rörd. Det är det finaste man kan bli, sin egen arbetarekommuns ordförande, säger hon.

Cilla Dahl Andersson var fram till för en vecka sedan även ordförande i förbundet Hassela solidaritet, Hasselarörelsens medlemsorganisation.

– Jag sade upp mig därifrån när jag fick besked om det politiska uppdraget. Det får räcka med en sak i taget. Jag har heller inga förtroendeuppdrag i kommunen, säger hon.

Sedan tidigare är det också klart att Thomas Westman blir ny ordförande för LO-sektionen i sydvästra Skåne. Han efterträder Sven Lindkvist som efter 16 år lämnar över ordförandeskapet.

Ann Gäre
Oskar Forsberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons