Ny ringväg snart på väg att klubbas

Den nya väg som ska förbinda Västra Ringvägen med väg 108 kommer allt närmare byggstart. Men det finns ännu inga pengar för den rondell som planeras på väg 108.
Trelleborg • Publicerad 15 mars 2010

TRELLEBORG. För att avlasta Hedvägen från tung trafik planerar Trelleborgs kommun att förlänga Västra Ringvägen norrut och österut, så att den går förbi Prästahejdan och Västervång, och sedan ansluter till väg 108 nordost om Balders väg på Västervång. För att planen ska bli verklighet måste en ny rondell byggas norr om den befintliga på väg 108, men hittills är Trelleborgs kommun och Vägverket inte överens om finansieringen. I ett brev till byggnadsnämnden skriver Vägverket att det inte finns pengar för en rondell och att finansieringen måste vara löst innan planen antas.

Kommunalrådet Ulf Bingsgård (M), är dock inte orolig.

– Jag tror att även Vägverket ser det här som en klar förbättring, vi tar ju bort en hel del trafik som inte hör hemma i centrala Trelleborg. Vi har en kontinuerlig dialog med Vägverket, och jag ser inte det här som något problem, säger han.

I torsdags godkände kommunstyrelsen detaljplanen för området, med ett tillägg att man bör tänka på bullerproblematiken för ett tiotal hus som kommer att ligga precis norr om den nya vägen. Detta efter förslag från Socialdemokraterna.

Detaljplanen kommer troligen att behandlas på byggnadsnämndens sammanträde i april. Parallellt med planen förbereds också en förlängning av Hedvägen västerut mot E 6 och en rondell i korsningen Hedvägen - väg 108.

Johan Silfversten Bergman
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.