Ny replokal i Anderslöv

Förrådsrummet i högstadiets källare har förvandlats till en ljudisolerad replokal. Eleverna har själva målat väggarna vita och dekorerat med namnen på sina viktigaste musikaliska influenser - Jimi Hendrix, Ebba Grön, Bob Hund, The Misfits.
Trelleborg • Publicerad 23 oktober 2002

Rasmus Mononen, 9A, Gustav Berg, 8A och Stefanie Hartig, 9C snyggar upp replokalen på Anderlövs högstadieskola. BILD: CLAES NYBERG Nu väntar de bara på trummorna. - Trumman är nog det instrument som de flesta av eleverna längtar efter att lära sig spela, så det ska bli skönt när trumsetet vi har beställt äntligen kommer, säger musikläraren Ann-Charlotte Fehrm. Hon håller i undervisningen för de 20 elever på Anderslövs högstadieskola som har valt musik under de fria timmarna "elevens val". De har själva ansvar för att replokalen i källaren ska bli färdig att använda. - Det är bra om ungdomarna spelar musik i stället för att vara ute på stan. Det är ett bra sätt att uttrycka sig på, särskilt i tonåren, säger fritidsledaren Leif Rahnasto som även släpper in eleverna efter skoltid om de behöver öva till en konsert. Rasmus Mononen och Gustav Berg tar ofta med sig sina egna instrument till replokalen. Tillsammans med två kompisar har de ett band, som ännu inte har något namn. Förra veckan hade de en spelning på skolan. - Vi har olika musiksmak och försöker kompromissa. Men proggen har hela bandet gemensamt. Vi gillar alla band som Ebba Grön eller Bob Hund men vi skriver också egna låtar om det som händer oss, berättar de. Nästan hela källaren på Anderslövs högstadieskola används som fritidslokal, här kan ungdomarna spela spel, slappa, fika eller spela musik. Det är meningen att eleverna ska ta så mycket eget ansvar som möjligt för verksamheten.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.