"Ny plan riskerar ödelägga centrum"

Trelleborg • Publicerad 28 augusti 2006

Den nya översiktsplanen för Trelleborgs stad har tidigare skällts ut av Valens företagarförening som hävdat att planen har inslag som är både orealistiska och omöjliga. Nu får planen kritik igen i ett yttrande till kommunen, den här gången från Trelleborgs företagarklubb.

– För att företagen ska kunna växa och utvecklas är det främst ur ett kommunikationsperspektiv som det här brister. Det man gör när man lägger pågatågstrafiken i utkanten av stan är att dra kommunikationerna bort från centrum. Jag har sett många exempel på städer där man har gjort så här, med ett förödande resultat. Det man riskerar att göra är att ödelägga centrum om kommunen genomför sina planer, säger Bertil Larsson, som är ordförande i Trelleborgs företagarklubb.

Det Bertil Larsson menar är positivt är att man utformat planen i ett stort perspektiv som ger ett grepp om hela Trelleborgs utveckling.

– Sedan är det jättebra att man valt att frigöra kuststräckan när man flyttar E 6 från sin nuvarande sträckning. Det innebär att Trelleborg äntligen får en kontakt med havet som varit stängd sedan flera år. Det är så det ska vara, säger han.

Sara Riis Hasselskog

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.