Annons

Ny plan för skola ifrågasätts

Placeringen av Östra skolan ifrågasätts av samhällsbyggnadsnämndens ordförande Patrik Holmberg (C). En bättre plats bör hittas snarast, menar han.
Trelleborg • Publicerad 7 oktober 2013

Det är i ett yttrande från Centerpartiet om detaljplaneringen för skolan som han skriver att området i grunden inte är lämpligt för en skola.

Centerpartiet menar att man skyndsamt bör hitta en bättre placering för skolverksamheten. Men om man anstränger sig kan det vara möjligt att ha skola på platsen, skriver han emellertid också.

Annons

Han anser även att det inte är lämpligt att anta detaljplanen endast i samhällsbyggnadsnämnden utan att även kommunfullmäktige bör få ett ord med i laget.

Räddningstjänsten poängterar riskbedömningarna när det gäller farligt gods vid en östlig infart till Trelleborgs hamn i sitt yttrande.

Regionmuseet i Kristianstad menar att skolans skydd som kulturbyggnad bör förbättras.

Trafikverket anser att om det blir en ny detaljplan så får kommunen ta ansvaret för eventuella åtgärder för att reducera buller från järnväg och väg.

Länsstyrelsen saknar en beskrivning av bullret från väg och järnväg och efterlyser vilka åtgärder som kan bli aktuella för att minska bullret så att det håller sig inom riktvärdena. Länsstyrelsen anser också att det finns risk för översvämningar eftersom området ligger lågt.

Utan en redovisning av buller och översvämningsrisker är det inte möjligt att pröva områdets lämplighet för skolverksamhet, menar länsstyrelsen.

Tekniska nämnden framhåller i sitt yttrande att det är problem med trafiken vid lämning och hämtning av elever. Det måste lösas inom detaljplanen, menar nämnden.

Maria Sällberg
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons