Annons

Ny pendlarparkering planeras

En ny pendlarparkering för 60 bilar planeras vid Hallabacken. Dessutom ska det bli nya busshållplatser för regionbussarna och bättre och ljusare gångtunnel under Hedvägen.
Trelleborg • Publicerad 16 februari 2012
Här vid gångtunneln under Hedvägen planeras en ny pendlarparkering.
Här vid gångtunneln under Hedvägen planeras en ny pendlarparkering.Foto: Claes Nyberg

Tekniska nämnden i Trelleborg beslöt på sitt senaste sammanträde att begära pengar till den nya parkeringen, hållplatserna och gångtunneln. Sammanlagt beräknas jobben kosta fyra miljoner kronor.

Dessutom planerar tekniska förvaltningen att samtidigt passa på ett byta en transformatorstation i området för 1,2 miljoner kronor.

Annons

Bakgrunden till planerna är att det i dag bara finns en pendlarparkering i Trelleborg, vid Övre.

Samtidigt är det många som vill parkera längs regionbusslinjerna för att fortsätta pendlingen med buss.

Parkeringen vid Övre behövs också för dem som vill åka in till centrum för att handla. Flera försök med olika parkeringstider har gjorts, men de har inte slagit väl ut. Nyligen har det åter blivit 24-timmarsparkering vid Övre.

Den nya parkeringen ska byggas väster om gångtunneln under Hedvägen, vid Hallabacken. Samtidigt ska gångtunneln göras i ordning, med ramper för cyklister och funktionshindrade på båda sidor av Hedvägen. Det ska även bli bättre belysning i anslutning till tunneln.

Tekniska nämnden vill bygga parkeringen och göra de andra arbetena under 2012.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons