Ny ordförande för fp

Bert Ekstrand börjar nedtrappningen efter dryga 30 år i fp-ledningen i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 26 februari 2007
Christina Björklund är ny ordförande för fp Trelleborg.
Christina Björklund är ny ordförande för fp Trelleborg.Foto: 
Bert Ekstrand lämnar posten som ordförande i fp.
Bert Ekstrand lämnar posten som ordförande i fp.Foto: 

På folkpartiets årsmöte i Trelleborg avgick Bert Ekstrand som ordförande och ersattes av Christina Björklund.

– Detta blir min sista mandatperiod som politiker i Trelleborg och det här är en början på att trappa ned, säger Bert Ekstrand.

Ekstrand lämnar dock inte sina uppdrag inom kommunpolitiken ännu.

– Om jag känner att jag kan göra nytta så fortsätter jag ett tag till med mina uppdrag inom kommunpolitiken, säger han. Men det är klart att det här är ett sätt att låta andra ta över så småningom.

Bert Ekstrand är en riktig veteran inom Trelleborgspolitiken.

– Jag minns inte riktigt när jag blev ordförande i fp Trelleborg första gången, det var antingen 1975 eller 1976, säger han.

Med undantag för fyra år på 90-talet så har Bert Ekstrand varit ordförande i fp Trelleborg sedan dess. Men han tycker inte att det är någon fara att lämna över ordförandeklubban till Christina Björklund.

– Christina är ytterst kompetent. Hon var vår valledare i fjor. Och så är hon ung och oförstörd – till skillnad från mig, säger han med ett skratt och typisk Ekstrandsk självironi.

Bert Ekstrand sitter som gruppledare för fp, som ledamot i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen samt som ersättare i arvodesberedningen och valberedningen.

Nya ordförande Christina Björklund är ordinarie ledamot i valberedningen och arvodesberedningen, hon är ledamot i kommunfullmäktige, förste vice ordförande i miljönämnden, ledamot i beredningen för barn- och ungdomsfrågor samt ersättare i förbundsmötet i Skånes kommunförbund.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.