Annons

Ny optiker öppnar i centrum

På måndag finns ett nytt alternativ för trelleborgare som vill vara klara i blicken. Det är bland annat ett par bröder som återvänt till hemstaden för att öppna lågprisbutiken Specsavers.
Trelleborg • Publicerad 27 juni 2007
Beker Alaqqad, Andreas Sjödin och Fredrik Sjödin öppnar ny optikerbutik på Algatan. Ann-Sofie Flodin kommer att jobba som assistent. Bild: Malin Palm
Beker Alaqqad, Andreas Sjödin och Fredrik Sjödin öppnar ny optikerbutik på Algatan. Ann-Sofie Flodin kommer att jobba som assistent. Bild: Malin PalmFoto: 

Bröderna Andreas och Fredrik Sjödin, och Beker Alaqqad, har jobbat tillsammans i Malmö i flera år och har länge funderat på att starta eget. Andreas och Fredrik Sjödin flyttade från Trelleborg för sex år sedan.

- Det är verkligen kul att komma tillbaka hit, säger Fredrik Sjödin.

Annons

Optikeryrket har de praktiskt taget i blodet, då även pappa är optiker.

Beker Alaqqad är däremot helt ny i stan och hittar knappt från parkeringen. Men han har andra kvalifikationer som de tror kan komma väl till pass.

- Jag talar fem språk, berättar han.

De tre killarna intygar att det inte är trelleborgarna som fått försämrad syn, utan att det finns helt andra orsaker till att de för in en ny kedja i staden.

- Malmö är ett getingbo med väldigt hög konkurrens. Men i Trelleborg finns inga lågprisalternativ, säger Andreas Sjödin.

Specsavers är en optikerkedja som profilerar sig med just låga priser, och har omkring 60 butiker runt om i Sverige.

- Branschen är inne i ett skifte just nu. Det har skett en enorm utveckling inom prissättning, säger Andreas Sjödin.

Under helgen får de ägna sig åt intensiv uppackning av bågar och vätskor inför måndagens öppning.

Christina Malmberg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons