Annons

Ny lucia redo att lysa upp

Sofie Persson heter årets lucia. I går fick hon den efterlängtade kronan i sitt blonda hår.
Trelleborg • Publicerad 6 december 2005
Grattis! Malin Wahlén från Näringslivskontoret kramar om årets lucia Sofie Persson. Bild: Tomas Nyberg
Grattis! Malin Wahlén från Näringslivskontoret kramar om årets lucia Sofie Persson. Bild: Tomas NybergFoto: 

I går samlades förra årets lucia och tärnor för att träna tillsammans med årets luciakandidater. Personal från kommunens näringslivskontor och Handelsklubben, arrangörer till årets lucia, fanns också med i bakgrunden.

I S: t Nicolai var det stämningsfullt runt orgeln när tjejerna sjöng. Men stämningen steg ytterligare när luciakronan ställdes framför Maria Olsson. Hon var lucia förra året och visste nu precis vad hon skulle göra. Med ett säkert grepp om den vackra kronan gick hon runt orgeln mot årets kandidater.

Annons

– Det är klart vem som blir lucia i år, sa hon sakta.

Så steg hon fram till en överraskad Sofie Persson och satte ljusen i hennes hår.

– Va, JAG?! svarade den nya lucian med uppspärrade ögon och släppte genast ut sitt långa, blonda, lockiga hår.

Sofie Persson är 17 år, läser naturvetenskap på Söderslättsgymnasiet och simmar i TSS. Men nu får hon träna på annat än simning, nämligen sin sångröst.

– Jag har sjungit väldigt lite. Som liten sjöng jag i en kör, det är allt. Men det har gått jättebra att träna än så länge, säger hon.

Kort efter beskedet bar det av mot Lübeck i går kväll. Där ska tjejerna uppträda i olika sammanhang under några dagar. På onsdag är de tillbaka för den riktiga kröningen i Församlingshemmet.

– Nu blir det stressigt. Jag måste ju veta hur allt ska fungera. Inte bara hänga med de andra som jag hade tänkt, skrattar hon.

Sofia Bergström

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons