Ny kundtjänst startar i januari

Vill du söka försörjningsstöd, boka tid hos en handläggare eller fylla i anmälning om dödsbo? Detta och mycket mer kommer nya kundtjänsten på Rådhuset att klara av nästa år.
Trelleborg • Publicerad 11 september 2013

- Detta öppnar upp tillgängligheten för trelleborgarna. De är ganska ointresserade av hur vi är organiserade och mer intresserade av att få snabb hjälp, säger Cecilia Lejon, chef över arbetsmarknadsförvaltningen.

Arbetsmarknadsmarknadsnämnden beslutade på tisdagen att föreslå att 439 000 kronor av kommunens budget ska överföras till avdelningen som ansvarar för kundtjänsten. Detta kommer kommunfullmäktige besluta om under hösten. Efter det finns resurserna på plats för en tjänst till Rådhusets entrédesk. Någon kompetens för myndighetsutövning finns det inte behov av. Men däremot kunskaper om olika blanketter och ansökningsprocesser. Trelleborgarna ska till exempel få hjälp med att fylla i blanketter till olika myndigheter och få svar på när bidragspengar kommer.

Socialtjänsten kommer också att lägga över resurser från sin verksamhet till kundtjänst från och med januari. Senare under året kommer flera andra förvaltningar att göra det samma. Trelleborgare ska till exempel kunna få svar om enklare bygglov i kundtjänst.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.