Annons

Ny klass planeras på restaurangskolan

Tina Nordström, Den nakna kocken och andra matlagare i tv bidrar till att intresset för hotell- och restaurangprogrammet i Trelleborg ligger i topp.
Trelleborg • Publicerad 22 maj 2002

Intresset bland eleverna som söker till gymnasiet i höst för att lära sig om hotell- och restaurangbranschen är så pass stort att skolledningen planerar en tredje klass i första årskursen till hösten. - Efter att elevernas val granskats ser vi att det finns så stort intresse att det kan bli en tredje klass, säger Lars-Åke Ståhl, rektor på Söderslättsgymnasiet. Det har diskuterats att förlägga den tredje klassen ute i Trelleborg, i samarbete med någon restaurang i staden. - Klassen kan etableras i samverkan med befintliga arbetsplatser i Trelleborg, säger Lars-Åke Ståhl. Enligt vad Trelleborgs Allehanda erfar har Folkets park varit en möjlighet som diskuterats för den tredje klassen. Något beslut om att inrätta en tredje klass har ännu inte fattats, betonar Lars-Åke Ståhl. Till första årskursen på programmet i höst har 64 elever sökt, men bland dem finns några som inte är behöriga. För närvarande sker den praktiska utbildningen av eleverna på programmet i huvudsak på restaurangen i Trelleborgs konferenscentrum. I dagsläget har hotell- och restaurangprogrammet i Trelleborg två klasser i varje årskurs eller sammanlagt cirka 120 elever.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons