Annons

Ny grundstötning vid Stavstensudde

En tysk segelbåt med fem mans besättning gick vid 21-tiden på måndagen på grund utanför Stavstensudde. Inga människor skadades vid händelsen.
Trelleborg • Publicerad 20 juni 2006
Foto: 
Bild: Christer Berg
Bild: Christer BergFoto: 

Sjöräddningsfartyget Lovisa Åstrand från Trelleborg och kustbevakningsfartyg KBV 493 kan med gemensamma insatser få loss haveristen från den stenarm som går rakt ut i havet i höjd med golfbanan på Stavstensudde.

- Vi har haft fyra grundstötningar på samma ställe på kort tid. Med den allt billigare GPS-utrustningen trodde vi att grundstötningarna skulle minska, säger Christer Berg på Sjöräddningssällskapet i Trelleborg.

Annons

Efter att personal från Sjöräddningen kontrollerat så att inga skador uppstått på haveristen kan segelbåten för egen maskin fortsätta färden mot Skåre hamn.

- Grundet är utmärkt på sjökortet, men när de kommer från Falsterbokanalen och ser fyren så lägger de oftast ifrån sig kortet och då är det lätt att gå på grund. Kunskapen i navigering brister bland många av fritidsseglarna, säger Christer Berg.

Robert Jönson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons