Annons

Ny gata för bättre trafiksäkerhet

Nu måste något göras åt den besvärliga trafiksituationen på den västra delen av Hedvägen. Det anser Alf Hansson, företrädare för den socialdemokratiska gruppen i tekniska nämnden.
Trelleborg • Publicerad 17 januari 2007

Alf Hansson föreslår en rad åtgärder för att komma åt problemen på vägen, som tilltagit sedan ett antal större affärer etablerat sig i området, bland andra Willys, ÖB och Onoff. Etableringarna har gjort att även korsningen vid Maskingatan blivit mer trafikbelastad, anser Alf Hansson, som tillägger att det nästan är omöjligt att ta sig över vägen för dem som ska österut på Hedvägen från Tommarpsvägen.

Alf Hansson föreslår i motionen att Tommarpsvägen ska bindas ihop med rondellen vid Hedvägens förlängning. Detta ska ske strax norr om Optimera. Den delen ska kunna användas som lokalgata, anser Alf Hansson.

Annons

Hansson menar vidare att tillfälliga trafiksignaler bör sättas upp i korsningen Tommarpsvägen/Hedvägen och en rondelll anläggas vid Maskingatan/Hedvägen.

Andreas Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons