Ny gallerist med stora visioner

Ännu ett galleri har öppnat längs med väg 9. Ägaren Joanna Segelström hamnade på sydkusten av en slump, men har redan stora planer för galleriet.
Trelleborg • Publicerad 11 augusti 2005

För bara någon vecka sedan dök skylten med Galleri New Form upp på den vitputsade längan i Gislövs strandmark. Joanna Segelström, gallerist från Sörmland med femton år i branschen, hamnade på Söderslätt eftersom hon hittade huset och föll för det.

– Jag ville flytta närmare kontinenten och tyckte det här var ett bra läge.

Hon har redan upparbetade kontakter med 500 konstnärer och planerar att ställa ut både lokala och andra konstnärer. För tillfället hänger verk av Ralph Judell, litograf och målare från Leksand på väggarna men tanken är att visa minst en konstnär i månaden.

Själv är Joanna Segelström smyckedesigner och hennes egna kollektioner som tillverkas i ytterst begränsat antal finns permanent utställda på galleriet. Enkelhet och stora smycken karaktäriserar hennes stil.

– Jag ritar bara smyckena eftersom jag är för lat för att tillverka dem själv, säger hon med ett leende. Hennes planer för framtiden är minst sagt högtflygande.

– Just nu är galleriet inhyst i det som egentligen är mitt vardagsrum. Tanken är att bygga ett 500 kvadratmeter stort galleri på marken bakom huset. Det ska ha sju olika utställningsrum, ett för varje kon start och knytas samman av ett café i mitten där man kan sitta och ta det lugnt mitt bland konstverken.

En opponerande granne och väntan på svar om det går att sänka hastigheten på vägen utanför gör att byggplanerna tills vidare har gått i stå. Men Joanna Segelström tänker inte ge upp.

– Här hade varit perfekt eftersom det är ett suveränt läge för en mötesplats längsmed väg 9. Men oavsett hur det går tänker jag bygga mitt stora galleri, det är bara en fråga om var.

Louise Voll Ercolino

0410-545 41

louise.voll.ercolino@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.