Annons

Ny förskola på gång i Höllviken

Det väller in barn i Höllviken. Och för att slippa ha dem i paviljonger planerar Vellinge kommun att bygga ännu en förskola med 120 barn.
Trelleborg • Publicerad 19 januari 2007

– Jag trodde att vi skulle klara oss ett tag utan att bygga nytt. Men vi måste ha en förskola till ganska omgående, säger Carina Larsson (m), ordförande i Vellinge kommuns M-nämnd.

Lokalbristen i förskolorna har länge varit ett problem i kommunen. Bara i Höllviken är sex paviljonger uppsatta i anslutning till tre olika förskolor. Dessa tar sammanlagt emot 120 barn.

Annons

M-nämnden vill dock ha permanenta förskolor i stället för paviljonger, och för att råda bot på lokalbristen ska en ny förskola med 100 barn på Henriksdalsvägen, i den sydöstra delen av Höllviken, byggas. Denna kan möjligen stå klar i början av 2008.

Nu visar det sig att inte ens denna räcker för att tillgodose dagisbehovet framöver. Ytterligare en förskola måste till. Kommunens befolkningsprognos är entydig, det kommer fler och fler barn till Höllviken.

– Det flyttar väldigt mycket människor hit samtidigt som det byggs mycket och är en viss generationsväxling, säger Carina Larsson och tillägger att Höllviken är populärt för barnfamiljer. – De flesta som flyttar hit nu är familjer med små barn. Och vi har ju hela Rängs Sandområdet, där det också byggs, säger hon.

M-nämnden ska ta upp ärendet i nästa vecka och nämnden väntas besluta föreslå kommunstyrelsens arbetsutskott att sätta igång att projektera för den nya förskolan.

Tanken är att förskolan ska kunna tas i bruk 2009, men var den ska placeras och hur mycket den kommer att kosta är oklart.

– Det får projekteringen visa, vi kommer bara att bolla över det här till kommunstyrelsen, säger Carina Larsson.

Andreas Mårtensson

0410-545 34

andreas.martensson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons