Annons

Ny förskola på Alstads bibliotek

Nu förbereds för en ny förskola i Alstads gamla bibliotek. Dessutom blir det en ny förskoleavdelning i Ajgeldingerska villan i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 9 december 2004

Fastighetskontoret i Trelleborg arbetar just nu med att bygga om det gamla biblioteket i Alstad. Avsikten är att det ska bli en helt ny förskola i lokalerna.

– Det handlar om en ny avdelning som ska vara klar att ta emot barnen i mitten av januari, säger Lars Ullmar, utvecklingssamordnare på skolförvaltningen i Trelleborg.

Annons

Även på Ajgeldingerska villan blir det en ny förskoleavdelning som beräknas kunna öppna i mitten av januari.

– Det är montessoriskolan 1– 3 som flyttar till Ljunggrenska skolan, säger Lars Ullmar. I lokalerna som blir över ska en ny förskoleavdelning in.

Dessutom håller skolan på att börja renoveringen av Månssonska villan, där man fått ganska hård kritik för arbetsmiljön från arbetsmiljöverket som hotade med vite på 100 000 kronor om bristerna inte åtgärdades.

Verksamheten har funnits i villan i ungefär sju år och personalen har vid flera tillfällen påtalat den dåliga luften i lokalerna. Det handlar om ögonirritation, huvudvärk och hudbesvär. Det har också funnits problem med vattenläckage från tak och hängrännor samt mögel i källaren.

– Medan arbetena i Månssonska villan pågår så får barnen tillfälligt vara på Folkets park, säger Lars Ullmar.

Lasse Bryggare

ALSTAD
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons