Annons

Ny flygel för montessori efter helt år med hundar

I augusti förra året skulle tillbyggnaden stå klar. Men inte förrän i går invigdes den nya delen av montessoriskolan i Skanör med glass som eleverna år med god aptit. Av förra årets flämtande skolkamrater syntes dock inte enda nos.
Trelleborg • Publicerad 1 juni 2005
Fritidspedagogen Ulrika Sax-Johansson och förskoleläraren Therese Enebrant utfodrar barnen med glass. Montessoriskolan i Skanör invigde sin nya flygel efter ett år på brukshundsklubben. Bild. Tomas Nyberg
Fritidspedagogen Ulrika Sax-Johansson och förskoleläraren Therese Enebrant utfodrar barnen med glass. Montessoriskolan i Skanör invigde sin nya flygel efter ett år på brukshundsklubben. Bild. Tomas NybergFoto: 

Arbetet med den nya flygeln på Skanörs montessoriskola drog ut på tiden i hela två terminer. Men som plåster på såren blev den större och av bättre kvalitet. I går invigdes de nya lokalerna med massor av glass, bandklippning och tal av rektorn Per Hasselberg. Och han hade människans bästa vän att tacka för att elevernas skolgång räddades förra året.

– Vi fick disponera brukshundsklubbens lokaler och är dem evigt tacksamma för det, säger Per Hasselberg om årskurserna sex till åtta som haft sin skolgång hos klubben.

Annons

Den nya flygeln är på 265 kvadratmeter och rymmer klassrum, såväl som grupprum och ateljé. Och en av de främsta finesserna är att man inte blir låst till vissa ämnen.

– Ateljén kan ha NO-ämnen, tyska och slöjd. Det är mycket flexibelt, säger Per Hasselberg som är nöjd nu när bygget till sist är klart, trots att terminen snart är slut och alla elever går hem.

– Vi tänkte låta föräldrarna ta en titt på byggnaden innan lovet, säger han om tidpunkten för invigningen.

Även eleverna är nöjda och de har redan smygstartat att använda flygeln sedan början av maj månad då den stod klar. Montessoriskolan i Skanör har 125 elever men kan nu när tillbyggnaden är färdig ta in fler, främst i klasserna fem till sju som till hösten har möjlighet att växa. Men först är det sommarlov och då ska den än så länge tomma övervåningen inredas.

Föräldrarna har samlats under den vajande flaggan och eleverna ätit upp glassen. Per Hasselberg tar till orda framför bandet som fortfarande är intakt. Dock inte för många ögonblick till.

– Jag tänkte berätta en liten saga... säger Per Hasselberg.

Kristofer Naess

0410-545 00

kristofer.naess@allehandsyd.se

SKANÖR
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons