Annons

Ny färjelinje i hamnen

Trelleborgs hamn får ytterligare en destinationsort och ett nytt destinationsland. DFDS Seaways öppnar i höst en linje mellan Danmark och Polen via Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 14 mars 2002

Rederiet beräknar att premiärturen sker 1 oktober. Då lämnar ms Dana Anglia Köpenhamn för en kryssning till den polska Hansastaden Gdansk. Färjan anlöper Trelleborg på vägen till och från Polen med avgång och ankomst varannan dag. - Vi är övertygade om att linjens sträckning via Trelleborg kommer att innebära många positiva effekter inte minst för den svenska marknaden. - Avstånden mellan Sverige och Polen krymper ytterligare, skriver Lars-Göran Toftefors, vd på DFDS Seaways i Sverige, i ett pressmeddelande. ms Dana Anglia seglar i dag linjen Esbjerg-Harwich och mäter 153 meter, bredden är 24 meter. Färjan kan ta 1 241 passagerare och 420 bilar.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons