Annons

Ny byggmarknad på gång

Danska byggmarknaden Jem & fix ska etablera sig i Trelleborg, vid Karbingatan i kvarteret Phylatterion. Det är danska Kay Wilhelmsen Gruppen som söker bygglov för ett nytt butikshus på den norra delen av kvarteret Phylatterion, närmast Hedvägen.
Trelleborg • Publicerad 9 november 2005
Här i kvarteret Phylatterion öppnar danska byggmarknaden Jem & fix kanske redan till påsk nästa år. Bild: Claes Nyberg
Här i kvarteret Phylatterion öppnar danska byggmarknaden Jem & fix kanske redan till påsk nästa år. Bild: Claes NybergFoto: 

– Vi planerar att börja bygga så fort bygglovet är klart, säger Kai Edelved på Kay Wilhelmsen Gruppen. Om allt går som planerat ska bygget vara klart till påsk.

Hyresgäst i denna första etapp blir danska byggmarknaden Jem & fix, som börjar en storetablering i Sverige med bland annat butiken i Trelleborg. Sedan tidigare har man haft ett antal försöksbutiker i Blekinge och Småland.

Annons

– Vi planerar även en andra etapp i utbyggnaden i kvarteret, men där är ännu inte hyresgästen klar, även om vi diskuterar med några intressenter, säger Kai Edelved.

Den första etappen omfattar cirka 1 200 kvadratmeter plus en varugård på 800 kvadratmeter. Den andre etappen beräknas bli något större.

Jem & fix har ett 60-tal butiker i Danmark och öppnade sina första butiker i Sverige i Blekinge och Småland.

– De har gått mycket bra, säger Stefan Mårtensson, Sverigechef för Jem & fix. Nu planerar vi för att bygga ut så att vi mycket snart har lika många butiker i Sverige som i Danmark.

Stefan Mårtensson berättar att Jem & fix har som affärsidé att vara billigast.

– Vi kan inte jämföra oss med de stora byggmarknaderna när det gäller antalet byggvaror. Vi har bara 6 000 varor – men vi ser till att vi alltid är billigast på de orter där vi finns, säger Stefan Mårtensson.

I kvarteret vid Phylatterion finns sedan tidigare relativt nyöppnade matbutiken Lidl. Jem & fix är bara den senaste i en rad nya kedjor som på senare tid etablerat sig, eller håller på att etablera sig i Trelleborg.

Vid Tommarpsvägen förbereds utbyggnad för bland annat Willys och Överskottsbolaget, som tidigare inte funnits i Trelleborg. Snart slår också Åhlens upp sina portar vid Algatan i centrala Trelleborg.

Coop däremot har gått den andra vägen och nyligen lagt ner sin butik i Valen.

Lasse Bryggare

Annons

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons