Annons

Ny butik i gamla lokaler

För en och en halv vecka sedan lade Konsum ner sin butik på Lycko Pers väg. Nu har en ny matbutik öppnat i samma lokaler.
Trelleborg • Publicerad 9 december 2003
BILD: CLAES NYBERG
BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Thi Chuong Ha Huynh äger och driver den nyöppnade matbutiken i Konsums gamla lokaler på Lycko Pers väg. BILD: CLAES NYBERG Thi Chuong Ha Huynh heter kvinnan som har vågat satsa, trots nedläggningen. - Vi tror på vår erfarenhet. Vi har sysslat med affärer i många generationer. Tidigare hade vi Matboden i Skegrie och mina föräldrar drev affär i mitt hemland Vietnam, säger hon. Det var hon och hennes man som drev butiken i Skegrie. Nu driver han Ica-butiken på Fagerängen. - Det är tufft och vi får båda arbeta hårt, säger Thi Chuong Ha Huynh som också kallar sig för Hanna. - Det var en kund som kom på det eftersom hon alltid glömde mitt riktiga namn. Än så länge har hon en praktikant i butiken, tanken är att han ska bli butikschef. - Vi får se hur det går, om vi kan anställa fler, säger Thi Chuong Ha Huynh. Själv kommer hon att arbeta mycket och göra allting i butiken, både sitta i kassan och packa upp varor. - Det måste man göra när man driver en butik, säger hon. Thi Chuong Ha Huynh har valt att gå med i kedjan Tempo som ägs av Axfood som också driver bland annat Willys-butikerna. - Vi valde detta eftersom det är bra pris på varorna, säger Thi Chuong Ha Huynh. Hon tänker också satsa på att ha ett bra sortiment av frukt och grönsaker. - Det är hälsosamt, säger hon och konstaterar nöjt att redan under första öppet-dagen har det gått åt bland annat en massa äpplen och apelsiner. Konsums butik på Lycko Pers väg utsattes vid flera tillfällen för rån men det är inget som bekymrar Thi Chuong Ha Huynh. - Jag är inte orolig för det. Vi är alltid flera som är i butiken, säger hon.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons