Ny busslinje mellan Trelleborg och Köpenhamn

En busslinje startas mellan Köpenhamn och Trelleborg. Premiärturen beräknas bli omkring den 1 maj. Det är det danska bolaget Gråhundbus som svarar för resorna tillsammans med Linjebuss. Destinationen är centrala Köpenhamn med Kungens nytorg och Tivoli som hållplatser.
Trelleborg • Publicerad 19 februari 2003

- Bussen ska avgå en gång om dagen, måndag till lördag. Förutom i Trelleborg ska vi ha en busshållsplats i Vellinge, säger Jörgen Andersen, ägare av Gråhundbus och initiativtagare till den nya linjen. Bussen som rymmer ungefär 100 passagerare ska avgå från Trelleborg under förmiddagarna och göra sin återresa från Köpenhamn någon gång under den sena eftermiddagen. - Tidtabellen är inte färdig ännu. Vi ska provköra under de närmaste veckorna. Möjligen ska resan från Köpenhamn göras till Vellinge via Bodarp innan man kommer fram till Trelleborg, fortsätter Jörgen Andersen, som är stationerad i den danska orten Ballerup utanför Köpenhamn. Numret på linjen är 999, vilket innebär att det är samma linje som kör Bornholmsbussen, sträckan Köpenhamn-Ystad-Rönne samt Köpenhamn-Malmö-Lund. - Trelleborg är dejligt. Jag är förtjust i staden och tycker förstås att det känns bra nu när vi på försök drar igång trafik mellan Köpenhamn och Trelleborg. Erfarenheten från våra andra linjer i Sverige visar att lördagarna brukar vara de mest populära resdagarna, säger han.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.