Annons

Ny ägare vill ha ny fasad

Att fräscha upp fasaden och samtidigt tillföra lite nya färger. Det är vad ägarna av Lindri-huset ber stadsbyggnadskontoret i Trelleborg om att få göra.
Trelleborg • Publicerad 27 juli 2007
Fönsterna ska bli mörkröda om husets nya ägare får som de vill. Bild: Tomas Nyberg
Fönsterna ska bli mörkröda om husets nya ägare får som de vill. Bild: Tomas NybergFoto: 

Allehanda berättade tidigare i veckan att Malmö-företaget Hyresbostäder syd nyligen köpt ett antal fastigheter av trelleborgs-bokhandlaren Anders Löfberg och hans bröder. Bland dessa fastigheter finns den aktuella byggnaden som inhyser butiken Lindri samt bostäder.

Redan då sa företagets vd Kent Dahlquist att en förändring av husets fasad planerades. Nu har han alltså lämnat in en bygglovsansökan till stadsbyggnadskontoret.

Annons

– Fasaden behövs målas om. Det enda vi egentligen planerar att ändra på är färgen på fönsterna, för att få lite mer studs på det, säger Kent Dahlquist. De är just nu vitmålade, men om ägarna får igenom sin vilja ska de bli mörkröda. Övriga delar av huset planeras gå i två grå nyanser, varav den mörkaste ska ligga som en ram runt fönsterna.

Inspirationen har hämtats från den putsade fasaden på Stadshotellet, som Hyresbostäder syd också äger. Att ansökan ska gå igenom är inte helt säkert.

– Huset ingår ju i bevarandeplanen så stadsarkitekten kan ju ha synpunkter, säger Kent Dahlquist som ändå hoppas att en ny fasad ska kunna bli verklighet i höst.

Fanny Johansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons