Annons

Ny ägare har tagit över Horizont

Lars Lundqvist har köpt hotell Horizont i Ångkvarnen. Han satsar på ombyggnad och uppfräschning för att locka fler affärsgäster. "Branschen är svajig men inte dålig", säger han.
Trelleborg • Publicerad 1 augusti 2013
Lars Lundqvist har tidigare drivit restauranger i Helsingborg och Vittsjö. Nu har han tagit över Horizont i Ångkvarnen.
Lars Lundqvist har tidigare drivit restauranger i Helsingborg och Vittsjö. Nu har han tagit över Horizont i Ångkvarnen.Foto: ANNA WAHLGREN

Lars Lundqvist tog över hotell och restaurang Horizont för ungefär en månad sedan och sedan dess har företaget bytt namn till Nya horizont. I nuläget har bolaget sex anställda, men nyanställningar är på gång.

– Jag räknar med att behöva rekrytera lite fler städare, säger han.

Annons

Lars Lundqvist planerar också för en omfattande ombyggnad. Dels av hotellet, dels av restaurangdelen. Första etappen beräknas vara klar i mitten av augusti, medan hela byggprojektet kan ta upp till ett år att genomföra.

– Vi ska flytta upp receptionen på sjunde våningen och göra en riktig lobby i det som är en mezzaninvåning. Den används inte idag. Det blir också en bar och en coffeshop där uppe. Och restaurangen givetvis, säger han.

Satsningen sker i bistra ekonomiska tider. Många företag har drabbats hårt av vikande konjunktur och rasande försäljningssiffror. Trots det ser Lars Lundqvist ljust på framtiden.

– Det är svajigare i hotellbranschen nu än vad det var förr. Men situationen är inte dålig och jag tror det vänder. Det händer också mycket i staden med hamnutbyggnaden och annat. Det är ingen stad i stagnation, säger han.

Tidigare har Lars Lundqvist drivit restauranger i Vittsjö och hemstaden Helsingborg. Dessa har han dock sålt.

Tidigare drevs hotell och restaurang Horizont av bolaget ADK Restaurang AB där Andreas Schiano var vd. Enligt hemsidan allabolag.se har en konkursprocess inletts mot företaget.

– Men jag vet inget om det. När jag tog över företaget var det inte försatt i konkurs. Jag fick höra talas om det veckan efter, säger Lars Lundqvist.

Brodern Daniel Schiano driver restaurang A 9 via ett annat företag. Det berörs inte av konkursprocessen.

Louise Löfgren
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons