Annons

Nu tändas tusen juleljus - minst

Nu är det jul här i vårt hus... Är detta Trelleborgs mest illuminerade hus? Ljusslingor, ljusstakar, belyst tomte, julgran med ljus och en ren av ljusslingor.
Trelleborg • Publicerad 23 december 2005
Ljusslingor, julgran, upplyst tomte, ljusstakar. Det syns att Mirce Gorgievski är förtjust i juldekorationer. Och det är hans fru också. Bild: Claes Nyberg
Ljusslingor, julgran, upplyst tomte, ljusstakar. Det syns att Mirce Gorgievski är förtjust i juldekorationer. Och det är hans fru också. Bild: Claes NybergFoto: 
En upplyst ren står i trädgården utåt gatan. Bild: Claes Nyberg
En upplyst ren står i trädgården utåt gatan. Bild: Claes NybergFoto: 

Mirce Gorgievski är förtjust i julen. För fem år sedan började han samla på belysningar. Hans kusiner i USA skickar olika ljusdekorationer till honom och dem sätter han upp på huset eller i trädgården.

– Det tar några dagar att montera allt, säger han. Kanske en vecka. Men vi ska också fira jul två gånger, först den svenska julen sedan den makedonska.

Annons

De andra husen på gatan är lite diskreta med sina juldekorationer. Det skiljer dem från Mirce Gorgievskis hus. Hans är upplyst.

– Jag började med ljusdekorationer på framsidan, säger han. Sedan växte det och jag satte upp ljus på baksidan också. Men det märks inte mycket på elräkningen.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons