Annons

Nu startar S Mormorskampen

Socialdemokraterna i Trelleborg sätter nu igång en kampanj som fått namnet Mormorskampen - gammal i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 14 december 2011
Catherine Persson.
Catherine Persson.Foto: 

– Det handlar om tre saker som de äldre i Trelleborg behöver: trygghet, valfrihet och livskvalitet, säger Catherine Persson (S), oppositionsråd i Trelleborg, som på onsdagen inledde kampanjen med ett besök på äldreboendet Borgvallen.

En bakgrund till att S nu startar sin genomgång av äldrevården i Trelleborg är de larmsignaler om missförhållanden och brister i kvaliteten som kommit från andra håll i Sverige.

Annons

– Jag tror inte att vi har problem av det slaget här i Trelleborg, säger Catherine Persson. Men kvaliteten kan vara ojämn och det finns saker som behöver göras.

Tryggheten för de äldre innebär enligt S bland annat att man får tillräckligt mycket omsorg, tillräckligt ofta och av tillräckligt bra kvalitet.

– Ökad valfrihet innebär inte att man kan välja vem som ska utföra vården utan hur man själv vill ha den. Man ska få bestämma när man vill gå upp, hur ofta man vill duscha, och vilken mat man vill ha, säger Catherine Persson.

Den sortens ökad valfrihet ger även ökad livskvalitet för de äldre.

– Man bör också kunna få hjälp att hitta nya intressen när de fysiska förutsättningarna ändras.

S ska fortsätta att besöka äldreboenden, hemtjänst, hemsjukvård och annan omsorg för de äldre i Trelleborg.

– Vi vill också träffa pensionärsorganisationerna och anhöriga. Vi vill starta en rörelse här i Trelleborg som ska göra det bättre för de äldre. Om vi fick bestämma skulle vi satsa mycket på att öka kvaliteten inom äldreomsorgen, säger Catherine Persson.

Mikael Hallqvist
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons