Annons

Nu startar majblomsförsäljningen

Nu går startskottet för årets majblommeförsäljning. Ett antal scouter i Trelleborg har tagit uppgiften att fram till den 5 maj sälja de små blommorna som i år firar 95-årsjubileum.
Trelleborg • Publicerad 17 april 2002

Det är andra året i rad som Trelleborgs scoutkår har hand om majblommeförsäljningen i Trelleborg. Förra året såldes det majblommor för 35 000 kronor i kommunen en summa som man nu hoppas öka. - Vi hoppas självklart att vi säljer ännu fler. Fyrtio procent av pengarna går ju till barn i kommunen, säger Ingrid Wall, ordförande i Trelleborgs majblommekommitté. Den lokala kommittén har beställt 7000 vanliga små majblommor inför årets försäljning och ett stort antal kransar och så kallade fönsterblommor. Men några bilblommor säljer man inte. - Vi har valt att inte ha med alla varianter. Vi tog samma sortiment som den tidigare kommittén här i Trelleborg brukade beställa, säger Karin Larsson, ordförande i Trelleborgs scoutkår. I år det bara scouter från Trelleborgs scoutkår som får sälja blommorna i Trelleborg men enligt Karin Larsson så kommer man i framtiden att bjuda in alla barn som vill att sälja. - Det är just nu det är så. Vi vill först få in en rutin för oss själva men tanken är att vi ska få in fler som säljer sedan, säger hon. Även Östra Torps scoutkår i Smygehamn och elever i årskurs fem och sex på Anderslövs skola säljer majblommor. FAKTA Första majblomman såldes 1907 och kostade då 10 öre. Insamlingen genom Majblomman gav förra året 34 miljoner kronor i hela Sverige då såldes 3,3 miljoner Majblomman. Av Majblommans tio kronor går en krona till säljaren, en krona till scoutkåren/skolan, fyra kronor till behövande barn i kommunen och två kronor till Majblommans riksprojekt.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons