Nu startar det kinesiska nyåret

På måndagen är det nyårsafton. Paul Yuen, restaurangchef på Mandarin Garden på C-B Friisgatan, ska tillsammans med 70-tal gäster fira det kinesiska nyåret i kväll.
Trelleborg • Publicerad 11 februari 2002
Poul Yuen. BILD: CLAES NYBERG
Poul Yuen. BILD: CLAES NYBERGFoto: 

BILD: CLAES NYBERG Festen blir på Forum där det ska bjudas på ett 50-tal rätter, där det finns många specialiteter som grillad Kanton-anka med åtta sorters kryddor, hajfenssoppa och krämmussla. Det ska också serveras stora räkor, en varierad sallad, lax. - Det blir riktigt roligt. Nu börjar det nya året, enligt den kinesiska almanackan, eller zodiaken som vi kallar det, berättar Paul Yuen, som kommer från Hong Kong och har bott i Sverige alltsedan 1977. - Jag har fördelen att jag får uppleva två nyårsaftnar varje år, både den svenska och den kinesiska, säger han. Förutom festmåltiden blir det stämningsskapande musik vid nyårsarrangemanget i Trelleborg i kväll. - Nu lämnar vi ormens år och går in i hästens. Enligt vad som sägs är det typiska för dem som är födda i hästens år mycket aktiva människor. De är snälla, behov av vänner, medmänskliga och väldigt envisa och egensinniga. De är också väldigt arbetssamma. Om det stämmer vet jag inte riktigt. Men nog tycker jag att det stämmer in på min fru, säger han. Några raketer ska dock inte avfyras i kväll när sällskapet, som består av nyårsfirare kommer från flera håll runt om i Skåne till Trelleborg. - Vi ska ha trevligt, lyssna på musik, prata och äta gott, säger han med en munter min.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.