Annons

Nu ska svårsålda villor på Stavstensudde hyras ut

Nu tar Peab nya grepp för att få folk att flytta in i de tomma villorna i Stighs by på Stavstensudde.
Trelleborg • Publicerad 9 februari 2009
De osålda husen i Stighs by på Stavstensudde erbjuds nu för uthyrning. Arkivbild: Tomas Nyberg
De osålda husen i Stighs by på Stavstensudde erbjuds nu för uthyrning. Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

Peab erbjuder spekulanter att hyra något av de 14 osålda husen.

- Vi insåg att vi inte bara kan låta husen stå tomma, vi får testa andra alternativ, säger Gösta Sjöström, informationschef på Peab.

Annons

TA rapporterade i slutet av januari om den tröga försäljningen i Stighs by. Peab har inte sålt ett enda hus på snart ett år, och i dagsläget är endast tre av 17 uppförda hus sålda. En prissänkning som genomfördes på vissa hus i höstas gav heller ingen effekt.

- Det ändrade inte intresset. Marknaden var så pass inbromsad att det inte hade spelat någon roll vad vi hade gjort, säger Gösta Sjöström. Det erbjudande som nu går ut innebär att man kan hyra en bostad upp till 24 månader för en avgift på 10 900 kronor i månaden exklusive drift.

Om hyresgästen under den tiden bestämmer sig för att bo kvar så har man förköpsrätt på huset, och får dra av 10 000 kronor per månad på köpeskillingen.

Om man inte vill köpa huset och ingen annan visar intresse så kan hyreskontraktet komma att omförhandlas.

- Det får vi se då, men förhoppningsvis har kreditmarknaden och bostadsmarknaden blivit bättre så att vi kan sälja husen tills dess, säger Gösta Sjöström.

De som bor i husen har tre månaders uppsägningstid. Peab kan dock inte säga upp någon på tre månader, utan måste vänta tills hyreskontraktet löpt ut.

Från början hade Peab planer på att bygga 23 hus, men avvaktar med de sex sista husen.

- De kommer att byggas, men blir kanske i annan utformning, säger projektutvecklingschefen Peter Wickström.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons