Annons

Nu laddar Magne om bössan

Trelleborgs kommunjägare Magne Andersson får sin begärda höjning av ersättningen och fortsätter att skjuta skadedjur.
Trelleborg • Publicerad 12 juli 2005

– Jag är nöjd, säger Magne Andersson. Allt är frid och fröjd och jag får den ersättning som jag begärt.

Det var på fastighetsnämndens senaste sammanträde som frågan kom upp. Magne Andersson hade under våren aviserat att han begärde mer ersättning för sitt arbete att skjuta skadedjur.

Annons

Tidigare fick Magne Andersson 3 000 kronor per år i ersättning för ammunition och bilkörning, en summa som inte räckte till kostnaderna.

– Nu ska jag få 6 000 kronor för detta år och sedan 10 000 kronor per år, säger Magne Andersson. Och med det är jag nöjd.

Beslutet i nämnden blev att teckna avtal om tre år med Magne Andersson för att han ska skjuta av skadedjur på kommunen mark och i kommunens byggnader.

Kommunjägaren ska också föra journal över sina uppdrag. Dessutom beslöt fastighetsnämnden att fastighetskontoret ska utse antalet kommunjägare, vilket öppnar för att det kan bli fler kommunjägare som anlitas.

Något avtal som reglerar förhållandet mellan kommunjägaren och kommunen har inte funnits tidigare, men nämnden beslöt nu att fastighetskontoret ska skriva ett avtal som reglerar den kommunala skyddsjakten i Trelleborg.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons