Annons

SMHI varnar för hårda vindar –”Kan upplevas ruskigt”

Nu blir det innesittarväder. Under tisdagen väntas hårda vindbyar dra in över Skåne. Dessutom kan det bli en hel del åska och kraftiga regnskurar. SMHI går ut med en vädervarning.
Skåne • Publicerad 16 september 2019 • Uppdaterad 17 september 2019
Regn, blåst och åska. Hösten är här.
Regn, blåst och åska. Hösten är här.Foto: Johan Nilsson / TT

– Om man bakar ihop allt kan det upplevas lite ruskigt, säger meteorolog Max Lindberg Stoltz på SMHI om tisdagens väderprognos.

Det var blåsigt på många håll även under måndagen. På del flesta platser lugnar vinden emellertid ner sig under tisdagsdygnet. Men inte i Skåne.

Annons

– Det blir hårda eller lokalt mycket hårda vindar, säger Max Lindberg Stoltz.

På måndagsförmiddagen utfärdade SMHI en klass 1-varning för mycket hårda vindar. Varningen gäller för tisdagen då det väntas nordvästliga vindbyar på 21-23 sekundmeter. Enligt SMHI kan vindarna innebära problem för höga fordon och det finns risk för att grenar och enstaka träd knäcks.

Mest ser det ut att blåsa i mellersta Skåne. Men i hela länet kan det dessutom komma in båda en del åska och lokalt kraftiga regnskurar.

Redan på onsdag lugnar dock vädret ner sig något.

– Det blir lite mellanläge. Vi ligger mellan ett hög- och ett lågtryck och det kan bli något svalare. Men även en del sol liksom lokala skurar, säger Max Lindberg Stoltz.

Här saknas innehåll

Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons