1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Nu kartläggs relationen mellan den misstänkte gärningsmannen och den döda kvinnan

Under torsdagskvällen påträffades en ung kvinna från Trelleborg död i en bil i Hyllie. Trots att den misstänkte gärningsmannen hittades död i sin cell i Odense ska en fullständig förundersökning göras. ”Vi gör det för de anhörigas skull”, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson vid polisen.
Polisens personal vid platsen där kvinnan hittades.
Foto: Johan Nilsson/TT

– Vi avvaktar ett antal inledande åtgärder nu som vi har gjort och som vi behöver få svar på. Vi var ju inte säkra på dödsorsaken, det kan bara den rättsmedicinska undersökningen avgöra och den är inte avslutad än, säger Ewa-Gun Westford.

Det finns ingen misstänkt gärningsman utöver den 27-årige danske medborgaren som påträffades död i sin cell i Odense. Trots det har Skånepolisen igångsatt en förundersökning.

– Vi kommer att göra en fullständig förundersökning även om vi inte har någon gärningsperson att misstänka och föra till lagföring. Vi gör det för de anhörigas skull, säger Ewa-Gun Westford.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på trelleborgsallehanda.se, appen MinTA och e-tidning tis, tors, lör. 159 kr per månad!

Vet ni om den misstänkte gärningsmannen och kvinnan hade någon relation till varandra?

– Vi har kunskap och information som finns inne i förundersökningen, men det är ingenting som vi i nuläget är beredda att prata om. För vi måste belägga allting, dels tekniskt, dels faktamässigt innan vi är beredda att gå ut med information, säger Ewa-Gun Westford.

– Vi håller fortfarande på att kartlägga den misstänkte, men även kvinnan, och avvaktar som sagt den rättsmedicinska undersökningen, säger Ewa-Gun Westford.