Annons

Nu kan företagare få service på biblioteket

Trelleborgs bibliotek har öppnat en helt ny hörna med service åt dem som vill starta eget eller som redan driver företag.
Trelleborg • Publicerad 1 april 2009
Veronica Svensson och Pernilla Thorsson på Trelleborg bibliotek kan hjälpa till med att söka information om företagande. Företagarservice erbjuder massor av broschyrer och böcker om att starta eget och företagande. Dessutom finns en bra länksamling om företagande. Foto: Lasse Bryggare
Veronica Svensson och Pernilla Thorsson på Trelleborg bibliotek kan hjälpa till med att söka information om företagande. Företagarservice erbjuder massor av broschyrer och böcker om att starta eget och företagande. Dessutom finns en bra länksamling om företagande. Foto: Lasse BryggareFoto: 

– Vi fick idén när Resurscentrum i Skåne kontaktade oss om kvinnligt företagande, säger Veronica Svensson på Trelleborgs bibliotek. Men det här vänder sig till alla som vill starta eller driver företag.

Nu har biblioteket byggt upp en särskild hylla med litteratur och broschyrer om bland annat företagande, branscher, marknader, lagstiftning, starta-eget-kurser, affärsplaner och handel.

Annons

– Dessutom har vi en länksamling på internet där man kan leta efter mer information, berättar Veronica Svensson.

Personalen på biblioteket hjälper även till att ta fram information.

– Man kan ringa hit och boka tid, säger Veronica Svensson. Vi kan också informera om vart man ska vända sig för att få ytterligare hjälp.

Pernilla Thorsson kan också hjälpa till med att ta fram företagarinformation.

– Vi kanske når en annan målgrupp än de som tar kontakt med till exempel Näringslivskontoret, säger hon.

En annan effekt kan bli att de som kommer in för att få hjälp med företagandet kanske också lånar andra böcker.

– Det kan ju bli en ny målgrupp för oss också, säger Veronica Svensson.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons