Annons

Nu får Snygg och Ahl hålla sig inom ramarna

Nils-Gunnar Snygg och Egil Ahl har blivit avporträtterade. Det är Johan Falkman som målat av de båda s-politikerna.
Trelleborg • Publicerad 20 april 2007
Arkivbild
ArkivbildFoto: 

På andra våningen på Rådhuset i Trelleborg hänger de i rad på väggarna i sessionssalen. Det är de gamla herrarna som styrt i Trelleborgs stadsfullmäktige och kommunfullmäktige genom åren.

Och nu har stunden kommit för kommunfullmäktiges förre ordförande Nils-Gunnar Snygg och det förra kommunalrådet Egil Ahl att hängas upp på väggen.

Annons

- Vi har blivit avmålade av konstnären Johan Falkman. Han är känd bland annat för sin bok med porträtt av Lundaläkare och för sitt porträtt av biskopen Christina Odenberg, säger Nils-Gunnar Snygg. Han är ju också från kommunen, från Gislövs läge.

Det här betyder att ni får hålla er inom ramarna nu?

- Egil och jag har vana att hålla oss inom ramarna, budgetramarna, säger Nils-Gunnar Snygg.

Det är en tradition att låta en konstnär måla av de styrande i Trelleborg. Den som senast kommit till före Snygg och Ahl är Per Olof Håkansson som satt som ordförande i kommunfullmäktige fram till sin död i augusti 2000.

Johan Falkman är född 1967 och har studerat på konstskola i Malmö. Han har även studerat i Österrike och under ett flertal år i USA.

Johan Falkman är också skribent och 2002 skrev han diktverket "Sju vålnader från Golgata" på uppdrag av Trelleborgs församling. Verket uppfördes i S:t Nicolai kyrka i Trelleborg.

Portätten av Egil Ahl och Nils-Gunnar Snygg ska snart visas upp på en vernissage.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons