Annons

Nu drar skånska matveckan igång

Spettekaka, äggakaka och kapprockasill hör till den traditionella skånska matkulturen. Det traditionella finns som vanligt med som en bas när LRF bjuder in till Skånsk matvecka vid Köpmansmagasinet i Smyge.
Trelleborg • Publicerad 11 juli 2002

Men bönder och matproducenter tänker samtidigt slå ett slag för nya moderna sätt att tillreda det som odlats och fötts upp i den skånska myllan. Bakom den speciella veckan står bönderna själva genom organisationen LRF. Förutom att få tillfälle att träffa varandra så tar odlare och uppfödare även chansen att träffa konsumenterna, öga mot öga. Mängder av olika matvaror kommer att säljas i stånd i och kring Köpmansmagasinet. Den skånska matveckan inleds redan på fredag kväll med en grillafton då helstekt gris står på menyn. Sedan fortsätter det hela veckan. Populärast är utan tvekan den skånska äggakakan som serveras under matveckan i Smyge varje år.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons