Nu drabbas fåglarna av oljeutsläppet

Nu börjar följderna av oljeutsläppet utanför Trelleborg märkas. Hittills har ett hundratal fåglar drabbats av utsläppet.
Trelleborg • Publicerad 12 juni 2003

- Det är ett hundratal fåglar som är oljeskadade eller påverkade av utsläppet, säger Jan-Åke Hillarp, från föreningen Katastrofhjälp fåglar och vilt (KFV). Föreningen arbetar för högtryck med att ta hand om de oljeskadade fåglarna och har fått hjälp av räddningstjänsten i Trelleborg som under torsdagen var ute längs med stränderna. Under torsdagen hade man tagit in nio skadade ejdrar. Jan-Åke Hillarp avråder allmänheten från att försöka fånga in oljeskadade fåglar. Men skulle man finna en utmattad fågel på stranden ska den stoppas i en låda och förvaras svalt och luftigt. Detta därför att oljan på fågeln förgasas. Står fågeln trångt får den i sig gaserna. Räddningstjänsten i Trelleborg förmedlar kontakt med någon som kan ta hand om fågeln.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.