Annons

Nu brinner det i slipsknutarna

Försöket att få ihop världens längsta gardinkappa går framåt, sakta men säkert. I början av augusti ska den av slipsar sammansatta kappan vara färdig.
Trelleborg • Publicerad 14 juni 2007
Slipsar i alla tänkbara, och otänkbara med för den delen, färger och mönster. Alla får de plats i världens största gardinkappa.BILD: TOMAS NYBERG
Slipsar i alla tänkbara, och otänkbara med för den delen, färger och mönster. Alla får de plats i världens största gardinkappa.BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Hemma hos Anita Witsell står det påsar och kartonger med slipsar mest överallt. Uppe i en gardinstång i köket hänger första provet uppe av den smått osannolika gardinkappan. Just den här delen går i grönt och visar prov på många intressanta mönster. Till exempel ett djungelmotiv med en orangutang som käkar banan.

Söderslätts lottakår har hållit på med projektet sedan i början av året. I första vändan fick man in 1000 slipsar men antalet har redan stigit till 2000.

Annons

– Det är inte många som är likadana. Nästan alla är i olika färger och med olika mönster, säger Anita Witsell.

Slipsarna har sorterats efter färg och försetts med en prydlig slipsknut. Därefter har de sytts ihop på en grön botten.

– Det är inte lätt att passa ihop allt när man har så mycket material att välja bland, säger lottakollegan Gittan Oldhammer.

Så här långt har Anita Witsell och Gittan Oldhammer tillsammans med fyra kolleger i kåren träffats en gång varannan vecka för att arbeta med projektet. Gardinkappan är i dag 12 meter lång men kommer med 2000 slipsar att bli omkring 135 meter lång. Var den ska sättas upp är ännu oklart men tanken är att den ska visas i samband med Leva & Bo-utställningen i augusti.

Lottakåren när även förhoppningar om att kunna sälja rekordkappan. De eventuella inkomsterna ska användas till att hjälpa en familj i Ukrainas svenskbygd genom att köpa en traktor.

– Det är roligt att vi dels roligt själv när vi gör det här, dels får PR för lottakåren och att samtidigt kunna ge något till någon annan, säger Anita Witsell.

Magnus Aspegren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons