Annons

Nu blir det nya omklädnadsrum i Anderslöv

Trelleborg • Publicerad 30 maj 2008

Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige ska anslå 6,6 miljoner kronor till en ny byggnad för omklädning och aktivitetslokaler i Anderslöv.

Samtidigt får fritidsnämnden i uppdrag att utreda möjligheterna att bygga en utomhusbassäng i Anderslöv.

Annons

Fritidsnämnden fick även i uppdrag att se till att alla föreningar i Anderslöv har tillgång till de nya lokalerna på lika villkor och att de föreningar som har behov av kontorsutrymmen ska kunna utnyttja även den delen av lokalen.

Efter många om och men är det nu alltså klart för bygget av omklädningsrum och aktivitetslokaler i Anderslöv. Kommunstyrelsen är överens om att man måste få de nya lokalerna snabbt i Anderslöv, på grund av det stora behovet.

Utredningen om utomhusbadet i Anderslöv syftar till att lösa frågan om vad kommunen ska gör med pengarna från Anderslöv-Grönbys koloniförening, som skänkte en bankbok samt en tomt i Beddingestrand till kommunen för 25 år sedan. Efter att tomten sålts disponerar kommunen mer än sex miljoner kronor, som öronmärkts för ett bad i Anderslöv.

– Pengarna till omklädningsrum och aktivitetslokaler tas ur kommunens investeringsmedel. Kolonipengarna berörs inte, säger kommundirektören Rutger Persson.

Problemet för kommunen är att kolonipengarna troligen inte räcker till ett riktigt utomhusbad och i vart fall inte täcker drift och underhåll av ett bad i Anderslöv. Samtidigt får pengarna troligen inte användas till något annat ändamål.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons