Annons

Nu blir det mer ruter i Kampsportens hus

250 medlemmar starka bridgeklubben Zonen flyttar inom kort in i Kampsportens hus på Klörupsvägen. Flera andra föreningar, däribland Friskis och Svettis, planerar att göra likadant.
Trelleborg • Publicerad 2 juli 2008
I väntan på knektar, damer, kungar och ess. Bridgeklubben Zonens framtida lokal görs i ordning. Klubben har på grund av hyreshöjningar flyttat från sina gamla lokal på Östergatan. Bild: Claes Nyberg
I väntan på knektar, damer, kungar och ess. Bridgeklubben Zonens framtida lokal görs i ordning. Klubben har på grund av hyreshöjningar flyttat från sina gamla lokal på Östergatan. Bild: Claes NybergFoto: 

Det målas, läggs golv och byggs in i det sista i det som hittills kallats för Kampsportens hus i Trelleborg. Men ett namnbyte är troligtvis att vänta sedan kampsporterna budokai, taekwondo och boxning till hösten får samsas om utrymmet med alltifrån bridgefantaster till Hörselskadades förening.

- Jag har hört Föreningens hus. Det låter väl mer rimligt eftersom vi är flera föreningar som ska vara här. Bridge är inte direkt kampsport precis, säger BK Zonens ordförande Sören Halvarsson.

Annons

I delen av huset, där Samhall tidigare bedrev verksamhet, ska ett flertal kanslier inhysas. Friskis och Svettis flyttar även sina träningar hit och Athletic Kraftklubb, AKK, bygger ett gym.

- Det finns många fördelar med att samla föreningarna i samma lokaler, säger Göran Ling, fritidschef som stolt visar upp i byggdammet.

Kommunen hyr huset för strax över en miljon kronor per år av företaget Lienau.

Hörselskadades förening drar sitt flyttlass i dagarna och blir först med att flytta in.

Ola Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons