Annons

Nu är slut med andrum för Billings uterum

Kafé Billings uterum saknar bygglov och måste rivas. Det blir effekten av ett beslut i samhällsbyggnadsnämnden. "Vi kommer tappa 40 procent av våra platser", säger kaféets ägare Stefan Ferm.
Trelleborg • Publicerad 13 maj 2011
Uterummet som hör till Billings kafé har aldrig haft permanent bygglov och måste därför rivas. Det trots att byggnaden har stått på samma plats sedan 1989. "Vem som helst kan ju räkna ut vad detta innebär för oss", säger ägaren Stefan Ferm.
Uterummet som hör till Billings kafé har aldrig haft permanent bygglov och måste därför rivas. Det trots att byggnaden har stått på samma plats sedan 1989. "Vem som helst kan ju räkna ut vad detta innebär för oss", säger ägaren Stefan Ferm.Foto: Tomas Nyberg

TRELLEBORG. Det inglasade uterummet har stått på gågatan sedan 1989 tack vare att tillfälliga bygglov på fem år har beviljats löpande. Men nu sätter samhällsbyggnadsnämnden stopp för fler bygglov. Det innebär att uterummet inom kort ska vara rivet och bortforslat.

– Vi är åtta anställda och ville utöka, nu får vi kanske gå på andra hållet, säger kaféets ägare Stefan Ferm.

Annons

Men Billings kan söka tillstånd för en uteservering på samma plats.

– Den kan vi bara ha där sju månader om året. Dessutom är det skugga på den sidan, säger Stefan Ferm.

Claus Pedersen är stadsbyggnadschef. Han säger att det inte finns några lagliga möjligheter att behålla uterummet.

– Det var 2009 som tillståndet gick ut. Uterummet står på allmän mark som är till för gående, säger han.

Henrietta Johansson
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons