Annons

Nu är det slutblommat på torpet

Från och med i morgon får flera trelleborgare, efter 47 år, se sig om efter ett nytt ställe att köpa sina blommor på.
Trelleborg • Publicerad 28 juni 2007
Kjell-Åke och Siv Perssons Vårtorpet börjar bli tomt. Ökad konkurrens tvingar dem att stänga butiken från och med i morgon. Bild: Malin Palm
Kjell-Åke och Siv Perssons Vårtorpet börjar bli tomt. Ökad konkurrens tvingar dem att stänga butiken från och med i morgon. Bild: Malin PalmFoto: 

Efter stängning i dag förblir dörrarna hos Vårtorpet nämligen stängda.

– Alla har ju blommor i dag. Kunderna har förändrat sitt köpmönster och köper sina vardagsblommor i mataffären i stället, säger Kjell-Åke Persson.

Annons

Han och frun Siv Persson har ägt och drivit butiken tillsammans sedan starten 1965.

– Det känns fruktansvärt, säger hon som varit den ansvariga för butiksdelen.

Under veckan har alltifrån växter till gratulationskort reats ut. Och det är många som kommit för att fynda, samtidigt som de beklagat butikens öde.

– Men det kunde dem ju tänkt på innan, säger Siv Persson.

Hon tror precis som sin man att det är ett förändrat utbud och köpmönster som är den stora orsaken till att butiken inte längre lönar sig.

– Och i dag byggs det mycket mer på västra sidan av stan, det har säkert betydelse, säger hon.

Nu blir det istället handelsträdgård av butiken. Tillsammans med den 100 år gamla anläggningen som redan finns får paret Persson en 6500 kvadratmeter stor handelsträdgård, under glas. Där ska det odlas krysantemum, julstjärnor och pelargoner.

Fanny Johansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons