Annons

Nu är de gamla åter herre på Täppan

Täppans särskilda boende på Malörten invigdes på onsdagen av kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) efter att kören Sångvårdarna sjungit Oh happy day.
Trelleborg • Publicerad 29 maj 2009
Robert Horvath och kören Sångvårdarna underhöll vid invigningen av det ombyggda särskilda boendet på Täppan. Foto:Tomas Nyberg
Robert Horvath och kören Sångvårdarna underhöll vid invigningen av det ombyggda särskilda boendet på Täppan. Foto:Tomas NybergFoto: 

– Det är verkligen en happy day, en glädjens dag, när vi kan återinviga Täppan i det här härliga solskenet, sade Ulf Bingsgård i samband med att han klippte bandet på gården vid boendet.

Det har varit många bud och diskussioner kring Täppan och vad lokalerna skulle användas till men nu är alltså ombyggnaden klar och verksamheten sätter igång.

Annons

– Det finns 39 platser för boende på Täppan, berättar Margareta Lindquist, föreståndare.

De 40 anställda arbetar ännu så länge i kommunal regi, men meningen är att det särskilda boendet ska läggas ut på entreprenad. Kommunfullmäktige fattade beslut om det i december i fjor. Dock beslöt kommunfullmäktige att övergången ska ske som en verksamhetsövergång, vilket innebär att personalen har rätt att följa med till entreprenören som tar över verksamheten.

I ett av sina sista officiella uppdrag talade även socialchefen Karin Cederholm, som slutar om någon vecka, vid invigningen.

Bland annat tackade hon personalen för ett bra jobb.

–Nu finns det god tillgång till platser på särskilt boende i Trelleborg, sade Karin Cederholm.

Efter talen och överräckandet av gåvor i form av konst från Trelleborgshem och Vård- och omsorgsnämnden var det dags för invigningskaffe och tårta medan kören Sångvårdarna fortsatte underhållningen.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons