NTR slås ihop med moderbolaget

Logistikföretaget NTR ska bli ett med moderbolaget Green Cargo. Vad förändringen innebär konkret för de anställda i Trelleborg är i nuläget oklart.
Trelleborg • Publicerad 1 november 2011

NTR är ett helägt dotterbolag i den statliga Green Cargo-koncernen med 37 anställda i Trelleborg. Företaget jobbar främst med järnvägstransporter.

Men verksamheten ska nu alltså införlivas med moderbolagets.

-Det här innebär att vi integrerar dotterbolaget till att bli en del av en försäljningsorganisation och en kundservice. Vi ska inte ha två organisationer ut mot marknaden, säger Mats Hollander, kommunikationsdirektör på Green Cargo.

Kommer NTR att finnas kvar i Trelleborg?

-Det vet vi inte idag. Vi startar arbetsgrupper nu som ska titta på detta konkret, säger Mats Hollander.

Arbetet ska enligt Mats Hollander vara klart inom ett halvår och MBL-förhandlingar har inletts.

NTR tappade transportvolymer när finanskris och lågkonjunktur slog till 2008. Volymminskningen stannade av 2010 men återhämtningen har enligt företagets årsredovisning för 2010 gått långsamt.

-Det har gått lite trögt för dem. Det är svårt för en liten enskild speditör. Det kommer nog att gå bättre när vi lägger ihop allt till en organisation, Mats Hollander.

På NTR i Trelleborg vill man inte uttala sig om vad integreringen innebär utan hänvisar alla frågor till Green Cargo.

Louise Löfgren
Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.