Annons

Nordligt skolbesök i Smygehamn

På tisdagen var det dags för återträff när eleverna från Sameskolan i Karesuando kom till Smygehamn. I mars var det eleverna från Smyge som hälsade på i Karesuando.
Trelleborg • Publicerad 27 maj 2009
Återträff. Eleverna från Smygeskolan och Sameskolan i Karesuando träffades igen på tisdagen. Denna gång i Smygehamn. Foto: Claes Nyberg
Återträff. Eleverna från Smygeskolan och Sameskolan i Karesuando träffades igen på tisdagen. Denna gång i Smygehamn. Foto: Claes NybergFoto: 

- När vi åkte från Karesuando var det knappt knoppar på träden och här är det full sommar, säger Ann-Kristin Sikku, en av två lärare som är med på resan.

Elva elever och fem föräldrar från Karesuando är också med.

Annons

- Det blir fullt ös i fyra dagar, berättar Ann-Kristin Sikku.

Eleverna från Karesuando bjuds på underhållning och visning av skolan i Smygehamn, besök på lantgårdar och vid havet samt en Köpenhamnsresa och ett besök på Tivoli.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons